Tämä päivä oli pyhitetty sivistykselle! Retkemme alkoi Vapauden aukiolta (Vabaduse väljak).

Lähdimme tutustumaan vanhaankaupunkiin, määränpäänämme oli Eesti Tervishoiu Muuseum eli Viron terveydenhoidon museo (www.tervishoiumuuseum.ee). Mutta sitä ennen piipahdimme kahvilla. Maan tavan mukaan nautimme kahvin kera suussa sulavan leivoksen ja ihan hyvällä omallatunnolla, sillä kävelimme paljon eli kyllä ne kalorit siinä kuluivat…

Museo on aivan loistava! Voimme suositella sitä ihan kaikille, sillä museossa on ajateltu myös lapsia. Terveydestä, anatomiasta, ravitsemuksesta sekä monesta muusta ihmisen elämään liittyvästä asiasta voi oppia hauskasti kokeilemalla, näkemällä ja tekemällä. Kotoinen Heurekamme on toimii samalla ajatuksella, siihen tätä ehkä voisi verrata. Museossa saa kuvata ja esineisiin koskea. Tässä muutama opettavainen kuva:

   

Kiertelimme vanhankaupungin kauniilla kaduilla, ihailimme taloja ja väistelimme turistilaumoja. Vanhakaupunki on todella suosittu, erityisesti aasialaisia matkailijoita on paljon.

Lounaan nautimme viehättävässä italialaistyyppisessä Pulcinellassa. Pizzat olivat isoja ja hyviä. Ravintola oli oikein soma, kuten kuvasta näkyy:

Jalat ovat kävelystä kipeät, mutta kyllä kannatti, päivä oli tosi kiva!