Perjantaina meillä oli kirjastopäivä. Sairaalassa harjoittelevat virolaiset opiskelijat tekevät neljän päivän työviikon ja perjantai on omistettu teoriaopinnoille, siksi nimitys kirjastopäivä. Me lähdimme kirjaston sijasta Kalamajan trendikkäälle alueelle. Ennenvanhaan kalastajien asuttama kaupunginosa on nyt hipstereiden suosiossa. Alueella on entiseen tehdaskortteliin asettunut Telliskivi Loomelinnak eli Telliskiven luova keskus (telliskivi.eu), josta voi löytää monenlaisia kulttuurin tekijöitä ja käsityöläisiä. Alueella toimii monta hauskaa ravintolaa, esimerkiksi vanhoihin junanvaunuihin tehty Peatus sekä monet rahtikontteihin rakennetut pienet ruoka- ja kahvipaikat. Vielä ei nälkä vaivannut, mutta kahvit nautimme Telliskiven Reval Caféssa ja tutustuimme putiikkien valikoimiin.

Matkamme jatkui aurinkoisessa säässä, kiireetön vaeltelu tuntui ylelliseltä! Tiellemme osui vanhanajan tori. Mummot ja muutama pappakin myy vaatteita, leluja, käsitöitä, koriste-esineitä, elintarvikkeita… kaikkea kananmunista kristallikruunuun! Tori on nostalginen, nämä ovat katoamassa suurten kauppakeskusten valloittamasta Tallinnasta. Toriostosten jälkeen suuntasimme kohti vanhaakaupunkia. Matkan varrella ohitimme puotinsa (shitandstuff.ee), kylttiä korjailleen Wilma Schlizewskin.

Balti Jaamilta (Baltian rautatieasema) katsottuna Tallinnan vanhakaupunki näyttää aivan erilaiselta kuin satamasta päin tullessa. Talot ja tornit hipovat taivasta jyrkän rinteen päällä. Täältä pääsisi vanhaankaupunkiin portaita pitkin, mutta valitsimme hieman kevyemmän reitin.

Ihailimme toinen toistaan upeampia, hienosti entisöityjä rakennuksia ja surimme rapistuvien, ennen niin kauniiden talojen kohtaloa. Kaiken saneeraamiseen ei taida kaupungin, valtion tai yksityisten omistajien rahat riittää.

 

Haeskelimme ruokapaikkaa. Koska luokkakaverimme ovat Saksassa, halusimme mekin jotain saksalaista:

Tuhtien annosten jälkeen kaipasikin jo päiväunille! Vaeltelimme vielä hetken ja hyppäsimme bussiin, joka vei meidät majapaikkoihimme.

Tämä lauantai on mennyt minun osaltani lepäillessä. Rasvainen ja raskas ruoka oli liikaa poloiselle vatsalleni… Parempaa kohti ollaan kuitenkin menossa!